Sivut

30.9.2014

ToipumisLeipomus


Nyt loppu sairastaminen! 
Jotain on jo pakko tehdä, mutta mitä?
Kouluun?....ei vielä tänään...huomenna sitten.
Pientä paikkojen järjestelyä...eiiii....pyykkejä vois pestä...eiii...leipoa vois...
jep, banaanikakun paikka :)

Sain tämän ohjeen vuosia, vuosia sitten ystävältäni Tiinalta
ja on kuulkaa maailman helpoin ja nopein kakku ja vielä hyvää kuin mikä.

Silloin, kun kaikki lapset asuivat vielä kotona, tämä kakku syötiin yhdellä istumalla, 
nyt sitä syödään jo useampana päivänä ja se on hyvä, 
sillä kakku vain paranee...vielä monta päivää paistamisen jälkeen!

Kannattaa kokeilla <3

Banaanikakku




2½ kkp  sokeria
1 kkp sulatettua voita
2 kananmunaa
1 kkp piimää
4 kkp vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 - 3 kypsää banaania


1. kulhoon sokeri, sul.voi, k-munat ja piimä: sekoita (älä vatkaa)
2. lisää kuivat aineet aineet
3. muussaa banaani ja lisää viimeisenä taikinaan
4. kakkuvuokaan ja uuniin alatasolle

uunin lämpö 175*C
paisto aika n. 1 tunti

siis todellakin kaikki vain kulhoon, hieman sekoitusta ja uuniin!


Herkullisia hetkiä myös sinun päiviin!



tuitiina <3





12 kommenttia:

  1. ♥vau, varmaan makoisaa. Hyvää torstai päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta Sinikka, tämä on todella makoisaa :)

      Poista
  2. Minä teen aina tiikerikakkua anopin ohjeella, mutta ihmettelen kuka sen syö niin nopeasti, vaikka meitä on enää vain kaksi aikuista;)

    Tämä baanikakku kuulostaa tosi, tosi herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tiikerikakkukin kuulostaa hyvältä, täytyypäs kaivella reseptejä ;)
      Kumma taipumus noilla kakuilla on kadota parempiin suihin :D

      Poista
  3. Kakku vaikuttaa ihanalta. Tätä täytyy kokeilla, nam. <3

    Kaunista viikonloppua toivottelee Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan Tiia leipomaan! Sitten on mukava herkutella, vaikka näin sunnuntai päivän kunniaksi :D

      Poista
  4. Ui nam. Näyttää ja kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
  5. Oih, hedelmäkulhossa onkin taas mustuneita banaaneita, taidanpa ryhtyä leipomispuuhiin:)

    Ja hui millainen lumimyräkkä teillä on ollut! Olipa hurjia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustuneet banaanit on tähän kakkuun ihan parhaita, saa muussattua ne hyvin ennen taikinaan lisäämistä, tulee mehukas kakku :D
      Lumimyräkästä selvittiin pienin vaurioin ja nyt on taas kirpakkaa syyskeliä ja kaunista auringonpaistetta :)

      Poista
  6. oih, tätä kyllä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista