Sivut

8.9.2014

Jeeeee, pergola!


Menneen kesän projekti: pergola

 

parin vuoden takainen kuva, leikkimökki kasvihuoneen vasemmalla puolen, 
erittäin aurinkoinen paikka, 
liian kuuma lasten leikkiä kesäpäivinä


leikkimökin 'jalkojen' jäljet näkyy...tähän tulee pergola!


nurkat paikalleen


melkein valmis runko, yksi kattopalkki puuttuu vielä
 

vesisäiliö siirretään kennohuoneen taakse, vähän pois näkyvistä

 
laattoja odottaa...


ja sitten vaan uutta vettä lämpiämään...kuuma heinäkuu edessä :) 


vanha puutarhapöytä ja penkki tuotu ensihätiin, että saa kukkasille alustaa.
 omenapuun oksa tulee mukavasti kattopalkkien välistä, muodostaen vihreää kattoa


etupuolelle tulee kukkapenkki

  
keskelle 3 kpl köynnösruusua 'Sympathie', joka kukkii saman vuoden versoilla
reunoille kärhöt: 
vasemmalle isokukkainen 'Ville de Lyon* 
ja 
oikealle tarhaviinikärhö 'Polonez' tästä sanotaan näin:

kukat ovat hieman pienemmät kuin isokukkaisilla loistokärhöillä, mutta tarhaviinikärhöt ovat helppohoitoisia ja selvästi kestävämpiä ja terveempiä kuin loistokärhöt

no alku ei ole lupaava, 'Ville de Lyon' on lähtenyt hyvin kasvuun, 
mutta 'Polonez' on ihan pieni, suurin osa kuivunut ja kuollut :( 
tämä kuva on heinäkuun lopulta, kun molemmat verkot on laitettu ja kukkapenkit on tehty


yllä ja alla: kuvat tänään, Nella siellä missä minäkin :)
pergolan taakse jäävän vanhan omenapuun juurelle istutin lumikärhön, se onkin ihan kivasti lähtenyt kasvamaan ja teki jopa muutaman kukan yllätyksekseni :)


yllä ja alla: lumikärhön herkkiä kukkasia
kattopalkkien lomitse omenapuun oksat rakentavat osaltaan viherkattoa


uusin ostos syyshortensia, Hydrangea paniculata 'Wims Red'yllä ja alla: tuoksupelagoniat kukkivat pienin herkin kukin , monessa eri värissä
pistokkaista olen ne kasvatellut, ei tarkempia nimiä tiedossa :)Oikein aurinkoisia päiviä meille kaikille piiiiiitkälle syksyyn

tuitiina <3
6 kommenttia:

 1. Parhaat ideat syntyvät juuri tuolla tavalla! Pergola sopii hyvin kasvihuoneen kaveriksi. Kivetetty polku/alue väliin tai tms. joka "sitoo" ne toisiinsa. Tuo valtava vesisäiliö kiinnostaa... Onko se itse tehty vai valmiina ostettu? Löysin toisen blogin kautta tänne ihastelemaan! Tervetuloa vastavierailulle :).

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tarja :) Itse asiassa laatat on jo valmiiksi hankittu, se että kuinka ne tulee ja yhdistää kasvihuoneet ja pergolan, on vielä arvoitus ja jää ensi kesään...;) Vesisäiliö on mieheni työpaikalta (sellutehtaalta) jonne tulee jotakin liuosta siinä, ne on hyvin pesty ja niitä saa satunnaisesti sieltä, kun menevät muuten kaatopaikalle. Ja erityisen kiva, että löysit tänne! Tulen vastavierailulle, kiitos.

  VastaaPoista
 3. Jooo olen haaveillu ja innostunut kasvihuoneesta,se jotenkin lumos minut,kun näin ja paljonhan sinne saapi esim; erialsia kukkia,tomaatteja,minä ku olen kasvattanut monena kesänä niitä..Vaan tänäkesänä meinasin hommata kasvihuoneen,se jäi tietyistä syistä,se ois kätevä kokonaisuus,vaan vielä minä sen hommaan,,..:),tulin vastavieraisille tänne heti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vastavierailulle. Minäkin ajattelin et yksi kasvihuone on ihan hyvä, mut nyt niitä on jo kaks, eikä kolmaskaan olis liikaa ;) Minä olen vähemmän noita kukkia kasvatellut, hyötytarhan aarteet on mun juttu!

   Poista
 4. Tulipa kiva pergola. Sulla on myös nätti kasvari ja vieläpä toinenkin. Meilläkin on kaksi kasvaria ja molemmille riittää käyttöä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, eihän se vielä pääse oikeuksiinsa, ennenkuin köynnökset alkavat kasvamaan kunnolla, ja varsinkin kun saan päähäni, vielä vaihtaa kasveja....mutta ihana mieheni jaksaa rakentaa, kun inspiraatio aina iskee <3

   Poista