Joulu ja kinkku ei ole mitään ilman hyvää sinappia!
Tänä vuonna sinapit tehdään tai siis ainakin minä tein ihan itse :D
Ohjeita löytyy pilvin pimein googlettamalla,
jos kiinnostusta löytyy.
Sinapin teko on helppoa ja nopeaa
ja sinapit onnistuvat aina,
ovat erittäin hyviä ja itse tekemällä saa vaihtelua makuihin.
Konjakkisinappi
1,5 dl sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
2 dl vispi- tai kuohukermaa
kananmuna
1-3 rkl konjakkia
1 tl valkoviinietikkaa
Sekoita sinappijauhe ja sokeri hyvin kattilassa.
Lisää kerma ja kananmuna.
Kuumenna liedellä, kunnes sinappi hieman sakenee
ja pinta alkaa pulpahdella.
Sekoita koko ajan hyvin, ettei pala pohjaan.
Anna jäähtyä jonkin aikaa.
Lisää lopuksi konjakki ja valkoviinietikka.
Purkita puhtaisiin pieniin lasipurkkeihin.
Säilytä viileässä.
Valmista nautittavaksi parin päivän päästä.
Tämän konjakkisinapin mausta tykkäsin jo ensi maistamalla.
Parissa päivässä maku vielä pehmenee.
Tulisuutta löytyy,
mutta ei niin paljon kuin seuraavasta,
eli:
Parissa päivässä maku vielä pehmenee.
Tulisuutta löytyy,
mutta ei niin paljon kuin seuraavasta,
eli:
Tulinen punaviinisinappi
(Henri Alènin senap)
2 dl sinappijauhetta
4 dl halpaa ja tuhtia punaviiniä
1,7 dl ruskeaa sokeria
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
2 rkl voita
Keitä punaviiniä kattilassa, kunnes jäljellä on puolet (n. 2dl).
Anna jäähtyä hetki (noin kädenlämpöiseksi).
Sekoita sokeri ja sinappijauhe hyvin keskenään,
lisää kananmunat, keitetty viini ja ripaus suolaa, sekoita.
Muista sekoittaa hyvin kuumentamisen ajan.
Noin viiden minuutin kypsentäminen riittää,
kun nenä aukeaa, on sinappi valmista.
Ota sinappi liedeltä ja
vispaa joukkoon kylmä voi.
Tämä antaa kiiltoa ja rakennetta sinapille.
Vinkkinä:
Joukkoon voi halutessaan lisätä soseutettuja oliiveja tai leikattua rosmariinia.
Punaviinin voi korvata kinkun paistoliemellä.
Reseptin juju on punaviini,
joka antaa sinapille väriä ja makua.
Ja viinin pitää Alènin mukaan olla tuhtia ja halpaa
(Etelä-Afrikkalaista tai Chileläistä).
No, tämän sinapin väri on sanoisinko mielenkiintoinen,
ei niin houkutteleva,
mielestäni hillottu punasipuli on samanväristä.
Ei siis perinteisen sinapin keltaista väriä.
Maku on erittäin voimakas,
saa nähdä kuinka se parissa päivässä tasaantuu.
Vielä ehtii jouluksi pyöräyttää, jos sait kipinän!
tuitiina <3
Upeaa, olet tehnyt sinapitkin itse. Joskus aikoinaan tein kerran, mutta ohje ei ollut hyvä. Nämä vaikuttavat todella herkullisilta.
VastaaPoistaPitää joskus kokeilla. Pidämme voimakkaista sinapeista ja meillä käytetään sitä paljon. Kiitos hienoista ohjeista:-)
Kiitos Jaana, ihan paras sinappi, jota olen tehnyt on pippurinen sinappi, pitää joskus laittaa sen ohjetta tänne.
PoistaTuo tulinen sinappi on siis todella tulinen!!! ja väri on...no ei niin kaunis... ;)
Ole hyvä vaan ja eikun tekemään!
Minä teen sinapin itse, koska en pidä lainkaan kaupan valmiista sinapista vaikka olen eri valmistajienkin versioita maistellut.
VastaaPoistaSanos muuta Elämää Onnenpähkinässä, ihan parasta itse tehden!
PoistaKiitos resepteistä! Mukavaa joulun aikaa
VastaaPoistaOle hyvä!
PoistaKiitos Sussi, Ihania Joulunpyhiä myös sinulle <3
Minäkin olen tehnyt konjakki sinappia ja on hyvää Tulista punaviini sinappia en ole tehnyt koskaan nyt täytyykin kokeilla sitä tehdä kiitos ohjeesta Mukavaa joulun aikaa )
VastaaPoistaIrma, se on todella hyvää! Tulinen sinappi taas on tosi tulinen, ensi kerralla ehkä laittaisin siihen osaksi kermaa tai sitten voisi kokeilla sitä kinkunpaistolientä. Mutta onpahan nyt tehty!
PoistaKiitos Irma ja oikein ihania Joulunpyhiä Myös sinulle!