Sivut

22.6.2014

Kesällä kerran!

Juhannuksen jälkimainingit :)

Tein iltakävelyn puutarhassa kameran kanssa ja tältä siellä näytti:Sinisarja joka ei kukkinut lainkaan tänä vuonna :( sulassa sovussa orvokkien kanssa, saunan kuistilla...
Ajattelin et jos tuo orvokkien kukkaloisto sais sinisarjan muistamaan, et silläkin pitäisi olla tuollaiset siniset kukkaset ;)

Tästä en tiedä olenko iloinen vai en. Karhunvadelmassa kukkia...on nimittäin niin piikikäs ja leveälle leviävä pensas, hankala hallita ja paikka johon sen istutin tietämättömyyttäni, on liian kapea paikka tälle kasville. Marjat varmaan on hyviä, jos ehtii kypsyä...harkinnassa kuitenkin sen hävittäminen.

  
Isä ja äiti toivat meille uusia tyrnejä, Hippophae rhamnoides neljä tyttö tainta, istutettiin ne valoisammalle paikalle kuin entiset, toivottavasti menestyvät tässä.


Uutta ihanuutta kasvaa tässä, maa-artisokkaa, Helianthus tuberosus, jeeee, tätä minä olen toivonut puutarhaani jo jonkin aikaa.

  
Bellikset ei oo koskaan aiemmin kukkineet näin mahtavasti!


Liperi, lipstikka...kasvaa huimaa vauhtia.

Köynnösruusu `Pohjantähti`sai paikan puutarhavajan päädystä.


Leikkimökki muutti hiekkalaatikon luo.


Sain minä tällaisen havupenkinkin tänä keväänä aikaisiksi, 
ostin sinilaakakatajan, Juniperus horizontalis, kääpiökatajan, Juniperus communis ’Repanda' ja japanin marjakuusen, Taxus cuspidata. 
 Rhodot muutti talvehtimispaikasta myös tähän penkkiin, 
ne saivat aika pahoja paleltumisvaurioita, 
kun eivät ehtineet juurtua syksyllä ollenkaan...istutin liian myöhään tai jotain :(


Tämänkin ruusun ostin viime viikolla.

Kovasti odotin, et olisi ensimmäinen kukka auennut Juhannukseksi, mutta ei...liian kylmää on.

Kävelyn lopuksi löysin pihalta kevään pienen livertäjän huilaamassa lentoharjoitusten välissä, katseli minua hyvin epäileväisenä, mutta antoi mennä tosi lähelle kuvaa ottamaan.

 

Oikein ihanaa Juhannuksen jälkeistä elämää lämpimiä kelejä odotellessa :)


tuitiina <3


4 kommenttia:

 1. Jep, sitä lämpöä ja aurinkoa tässä odotellaan. Täällä kaakossa on vaihteeksi kaatosadepäivä. Komeat bellikset. Se karhunvatukka onkin vaikea hävitettävä. Yritin päästä siitä eroon ja silti joka vuosi työntää uusia versoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä,olen kyllä kahden vaiheilla sen karhunvatukan kanssa...ehkä jos siirrän sen vähän syrjempään,saa sit rauhassa mellestää ja palkitsee minut maukkailla marjoilla...harkitaan:)

   Poista
 2. Voi sinullahan on siellä vaikka ja mitä kaunista!

  VastaaPoista