Sivut

3.5.2015

Muutettu on ja vettä sataa!


Ensimmäiset kesäkukka ostokset on tässä: neilikat, isolehtinen ulkomuratti ja perennakin tuli mukaan eli patjarikko valkoisena :D

Märkää viikonloppua täällä vietetään! 
Mutta ei me jouten olla, ei. Vappupäivänä taimet muutti kasvihuoneeseen, kun vihdoinkin sain lämmittimen sinne!
Ja vielä haistelijalla, eli ei mene sähköä hukkaan, kun voi säätää lämmön juuri halutuksi ja lämmitin huolehtii lopusta.


Suuri muutto taimilla kasvariin vappupäivänä.

Harmi kun Sinisarja ehtii kukkia ennen kesää, oli pakko nostaa liian lämpimästä kellarista sisälle valoon ja näin kävi :(

Just kävin kurkkaamassa mitä kasvihuoneeseen kuuluu ja ei voinut kuin todeta et hyvää kuuluu ja hyvin siellä voidaan :D


Lämpöpenkkiin tykötarpeita!

Lämpöpenkki projektikin potkaistiin vihdoin käyntiin, kun lumet suli ja heti kun vesi vielä imeytyy maahan, alkaa lapiot heilua!
Multaa jo ostin töistä valmiiksi. Kyllä on kohta kurpitsoiden ja kurkkujen hyvä olla! 
Siitäpä tulikin mieleen, että tänään täytyy laittaa siemenet kasvamaan, että on mitä istuttaa :D


Viimeiset lumet on tässä (jos ei lasketa niitä katolta pudonneita, niitä vielä riittää hetkeks mitä sulatella)!!!

Kasvun alkuakin löytyy puutarhasta jo jonkin verran: raparperi, imikkä, esikot, pionit, salkoruusu, tulikukka ja ukonkello kurkistelevat ihan varovasti mullan alta!

Katsokaas kuinka söpöä, Raparperi!

Imikkä (hups, tarkennus ei sattunut ihan kohilleen)!

Suklaaminttu näyttää selvinneen talvesta, ihania "matosia"!

Meille muuttaneita: Kanadanatsalea ja Pensasmagnolia :D

Taisin jo jossakin vaiheessa mainitakin, että on aika paha paikka olla puutarhamyymälässä töissä näin keväällä ;-P
Alkaa olla se aika, että joka päivä haluaa joku kasvi muuttaa meille asumaan ja mikäs minä olen vastaan sanomaan, toivottelen vaan tervetulleeksi :DDD

Arvoitus: tiedätkö mitä tässä on? No, siinähän on Nellan ajellut karvat, jotka Nella luovutti linnuille pesätarpeiks!


Viimeiseen tenttiin lukemassa...ihan pihalla...ja luulen että läpi se meni!

Puutarha-apulainen Sissy <3

Sissyn kanssa kierreltiin aamusella sateessa kevään merkkejä katselemassa ja voi ihanuus, kaikkea uutta ja ihmeellistä sieltä taas löytyi!
Nellakin oli, tottakai, mukana mutta ujosteli uudessa lookissa kameraa ;-P

Jaahas, eiköhän se ole aika kaivella taas multapussi ja taimiruukut esille ja pistää siemeniä kasvamaan!
Ihanaa sunnuntaita sinulle siellä ruudun takana!


Tuija <3


98 kommenttia:

  1. Olette olleet ahkerana ja varmaan tenttikin meni läpi, upea ahkera pakkaus olet. Leppoisaa sunnuntaita, jee tänään ainakin aurinko paistaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, ei paista aurinko meillä, kuin aina hetken sateen lomassa...vain kuin kiusaksi ;-P Mut vielä se paistaa...joskus :)
      Ahkeruutta tai ei, taimet muutti, mikä on tosi helpotus, alkoi olla purkkia ja purnukkaa joka pöytä täynnä :D

      Poista
  2. Mahtavaa! Lumet ovat kaikonneet! En voisi kyllä olla töissä taimimyymälässä. En saisi palkkaa lainkaan. Menisi tappion puolelle... ;O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! itsehillintää se vaatii, mutta sallin sen kyllä pettää ihan mielihyvin ja itse asiassa kun taimia päivät siellä pyörittelee, sitä ehtii muuttaa mieltään moneen kertaan ja ehkäpä, siis ehkäpä todellakin, sieltä lähtee mukaan vain ne minulle tarkoitetut, kun ei heti höyryä kaikkea ja kaikkia :DDD

      Poista
  3. Kivan keväisiä touhuja. Meillä parannellaan flunssia ja odotellaan että päästäisiin myös aloittelemaan...Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sallis vaan keli touhuta vielä vähän enemmän ja nimenomaan tuolla ulkona, menee ihan sisähommiks tuon sateen takia, joka ei nyt suostu hellittämään otettaan sitten millään! Voi ei, toivonpa teille nyt oikein pikaista paranemista!
      Kiitos <3

      Poista
  4. Mukavaa sunnuntaita sinulle - meillä paistaa aurinko :) Ronja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä sataa edelleen, väliin aina pikkasen aurinko kurkistaa ja menee sitten taas piiloon :)

      Poista
  5. Ai että kasvihuoneessa näyttää ihanalta....... Tuo lämmitysjuttu on kyllä hyvä, sellainen pitäisi itsellekin laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa taimista on niin vaiheessa, mutta toivon tuon raikkaamman, kosteamman ja viileämmän asuinsijan antavan potkua taimille! Näin parin päivän kokemuksen jälkeen, vaikuttaa lämmitin edelleen loistohankinnalta!

      Poista
  6. Upean väriset neilikat.
    Tänään on näköjään poutapäivä,
    siispä ajattelin mennä pihatöihin raikkaaseen ulkoilmaan :)
    Mukavaa sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, itsekin tykkään, valitsin tarkoituksella vahvan väriset! Meillä sitä vettä vaan tulee, nytkin parasta aikaa ropisee oikein kunnolla! Toivottavasti sinulla on ollut onnistunut pihalla puuhailu päivä :D Kiitos!

      Poista
  7. Meilläkin muutetaan loppuviikolla. Ensi yöksi näyttää vielä -4 astetta. Sitten yöpakkasia ei näytä tulevan. Pikkukylmistä selvitään kynttilöillä. Minä yritän välttää kaikenlaisia vierailua taimimyymälöillä. Pitäisi saada keskeneräiset projektit valmiiksi, ennen kun uskallan uusia ajatella. Iloista sunnuntaita! Toivottavasti sade lakkaa pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutto touhut on kivoja, maitokärrillä sai tehdä monta monituista reissua, ennekuin kaikki taimet ja kasvit oli siirretty uuteen asuinsijaan! Joku ennusteli ensi viikolle jo varsin hyviä kelejä, nykyisin vaan tuntuu, että aina ne ennsteet sitten kuitenkin muuttuu matalapaineeksi ja sateeksi :( Projektien pariin pitäisi kyllä jo päästä, etenkin tuo lämpöpenkki alkaa olla kiireinen-listalla! Kiitos Leena!

      Poista
  8. Kyllä kukkiiki nua sinisarijat hianosti. Mullon kans nuppuja. Vai että pensasmagnolia, miälenkiintoosta. Olis kyllä puutarhamyymälä pahapaikka tyämaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ne ei vielä ihan auki ole ja toivon että kasvarin viileys nyt hieman hillitsee niitä, että näkisin ne kukassa vielä ulkona ja auringonpaisteessakin! :D Joo tuo pensasmagnolia piti ostaa siinä on IV-vyöhyke suluissa ja minähän olen nelosen ja vitosen rajoilla, josko tuo hyvinkin onnistuis :DDD
      Minusta se on kuitenkin oikein ihana työpaikka, vaikka ryöpsähdyksiä tulee!!! <3

      Poista
  9. Ihana postaus! Minä en ole vielä ostanut ensimmäisiä pihakukkia, mutta nyt on kovasti jo mielessä! Se on ihana hetki kun pääsee hankkimaan ne ENSIMMÄISET ♥

    Meidän nuorimmalla koiralla on ollut kova karvanlähtöaika, olen siitä harjannut jo muutaman ämpärillisen karvaa. Tuskin maltan odottaa, että toiseksi nuorin aloittaa oman karvanlähtönsä, koska karvaa odotettavissa irtoavaksi saman verran! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäiset ostetut kukkaset on ne ihanimmat, niitä pitää vähän hehkuttaa! :D <3 <3 <3
      Nellallakin lähtee karvaa ja mahan alus oli ihan takkulevynä, siksi tuo paljaaksi ajelu, on nyt ihan vaalean ajokoiran näköinen, ei mikään todellakaan mikään kaunistus, mutta tärkeämpää on ettei iho haudu rikki :D

      Poista
    2. Haha, vasta jokun päivä sitten jätin tuon kommentin ja nyt se sitten jo alkoi mistä kirjoitin: toiseksi nuorimman koiran karvanlähtö! :D Ekasta kun pääsee niin toinen aloittaa. Kummasti hurahti ihan huomaamatta 50 minuuttia Tahvoa harjaillessa perjantaina. Aijai.. :D

      Poista
    3. Eipä sitä muutakaan tekemistä olis ;-P Semmoista se on tämä elämä näiden eläinten kanssa!

      Poista
  10. Kiva seurailla blogien välityksellä ihmisten kevättouhuja puutarhoissaan. Meillä pieni piha ja laiskanpuoleinen puutarhuri. No, kai sitä kuitenkin kesää kohden minäkin innostun jotain pienellä kasvimaallani kasvattamaan. Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anni, ja jospa siitä vähän innostusta tarttuis sinullekin matkaan :D
      Muistahan kertoa meillekin sitten niistä piha askareista! Kiitos!

      Poista
  11. Mukavia kevättöitä ja multaa vaikka muille jakaa. Tosiasiassa yhdestä säkistä ei paljoa tule. Kyllä niitä tulee kesän aikana ostettua yks jos toinenkin satsi ja aina se on loppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ja multaa kyllä menee tuohon lämpöpenkkiin rutkasti, siitä on tulossa sellainen aika reilun kokoinen!
      Minä nyt hankin reilusti, kun sai kuudennen säkin kaupan päälle!!! :D

      Poista
  12. Ihania kevättöitä. Ollapa kasvihuone (oli aikoinaan). Kesämökille sellaista suunniteltiin tälle kesää. Tuli niin paljon muuta, että jää nyt. Nyt on opiskelu-urakka suoritettu, onnittelut. Voit rauhassa keskittyä puutarhasi hoitoon. Aurinkoista alkavaa viikkoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Vielä on ne kolme näyttöä, mutta siis todellakin ei enää paljosta kiinni!!!
      Kasvihuone tulee ehkä sitten vuoden päästä, jos ei tänä kesänä, näinhän ne suunnitelmat väliin muuttuu :D
      Leppoisaa viikkoa vaan sinullekin! <3

      Poista
  13. Voi, että tuo kisu on ihana<3 Kylläpä tulee sellainen olo, että minunkin pitää päästä jotain tuonne pihalle puuhaamaan. Ostin vasta pari orvokkia, joten alku se on sekin:) Sinä se olet kyllä ollut ahkera! Milloin muuten kannattaa istuttaa pensasmustikat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sissy kiittää, saa kyllä niin paljon kehuja täällä, että taitaa ylpistyä koko karvakamu ;-P
      Eikun vaan pihalle puuhamaalle, siinä se kesä sitten pikkuhiljaa tulee :D Orvokit ovat ihania ja todella kestäviä ovat tänä keväänä olleet, vaikka pakkaset aina pääsevät puraisemaan, eivät ole siitä moksiskaan :D
      Pensasmustikat voi istuttaa heti kun saa niille kuopan kaivettua ja hyvää havu-rodomultaa kuoppaan tietysti, jos ei maa ole valmiiksi hapanta :D

      Poista
  14. Vau mitkä multamäärät! Eipä ihme kun kasvit kasvaa. Kasvihuonekin on aivan kadehdittavan hieno. Täällä on ollut niin kylmä ja sateinen keli, ettei mitään vielä ole ostettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne vielä vähiin käyvät nuo mullat, kunhan tuo lämpöpenkki projekti pääsee vauhtiin. Kylmää ja sateista on meilläkin, nytkin sataa toista päivää peräkkäin, vaikka muualla suomessa kuulemma aurinko paistaa :(
      Vappupäivä oli suht hyvä, niin että uskalsin nuo taimet kuljettaa kasvariin! Ilman lämmitystä ei ne siellä kyllä pärjäisi :D
      En minäkään uskalla vielä ulos kukkasia jättää!

      Poista
  15. Sellainen muutto siellä, ihmettelin, että oletteko se muuttaneet :-D
    Lupaavia alkuja, ei mene kuin hetki niin raparperiin ja muihin alkaa tulla vartta...
    Puutarhaliike on varmasti todella paha työpaikka juuri nyt! Ihania hankintoja, kylläkin.
    Iloisia piharakennuspäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainenpa muutto hyvinkin, kun tuo otsikko on aina yhtä hankala ;-P
      Raparperiä jo odottelen, mikään ei ole niin ihanaa kuin ensimmäinen raparperipiirakka ja raparperi kiisseli <3
      Paha ja hyvä työpaikka, se on vähän kenen vinkkelistä sitä katsoo... :D Toivottavasti tuo magnolia menestyy meillä, se on vähän siinä ja siinä! Kiitos Saila! <3

      Poista
  16. Hieno tuo sun kasvihuone! Sää oot kyllä reipas ja innokas puutarhan hoitaja. Pitäis ottaa susta mallia...Suloinen tuo Sissy-kissa, ihanan pörröinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! No reippaasta en tiedä, ennemminkin höpelö, hurahtanut tai jotakin sinnepäin ;-P
      Heh, mallia voi ottaa, mut ihan vaan omalla vastuulla :DDD Sissy kiittää <3

      Poista
  17. Ihanaa! Kevät tulee :) Just kävin hakee yhden pensaskurtturuusun ja multaa (sitä saakin tuoda joka kauppareissulla). Kohta lenkkiä ja sitten kuoppaa kaivamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, todellakin! Multaa kyllä kuluu näin keväisin, totta!!!
      Antoisaa lenkkeilyä (uusissa vermeissä) ja iloista kuopan kaivuuta :D

      Poista
  18. Raekuuro keskeytti puutarhatyöt ja tulin blogistaniaan ihailemaan muiden kevätpuuhia. Lupaavalta näyttää kasvihuoneessa, gladioluksetkin jo hurjan pitkiä! Omani tuskin pilkistävät mullasta =) Suloista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, että ihan rakeita, meillä vaan vettä tullut koko päivän, onneksi nuo mummin murut tuli vierailulle, niin meni aika rattosammin!
      Gladiolukset aloittivat ihan hurjan kasvun, lienee jotain pikasipuleita, viikossa hurahtivat noin pitkiksi, toivottavasti kasvarin viileys saa niiden vauhdin hieman hiljenemään :D Kiitos Aliina!

      Poista
  19. Sinulla on siellä ihan kunnon meininki. Mahtavaa :)

    VastaaPoista
  20. Paljon on taimia kasvihuoneessa, kyllä nuo multaa tarvitsevatkin :) Ryppyiset raparperin alut ovat jotenkin niin söpöjä. Meillä ovat turhan varojoisessa paikassa.
    Kaunis puutarha-apulainen sinulla!

    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä multaa kuluu ja luulenpa, että vielä pitää säkki jos toinenkin kotiin kantaa, mutta mikäs siinä!
      Siis nuo raparperit näyttää niin ihanilta, aamulla minä niitä sateessa kuvasin ja salaman kanssa piti kuva ottaa, mutta söpöjä ne ovat!!! Siinäpä sinulle Sirpa projektia kesäksi, kun etsit raparperille aurinkoisemman kasvupaikan :D
      Sissy kiittää <3

      Poista
  21. Pihamaa, puuhamaa, se on niin ihanaa. :))

    VastaaPoista
  22. Tuitiina, että saat olla taimimyymälässä töissä: Huimaa! Tiistaina ajelemme ystäväni kanssa Viherlandiaan lounaalle ja siellä minua odottaa jonkun muun lahjoittama helmiorapihlaja, mutta taidan ostaa yhden atsalena lisää, nyt jänis on tehnyt temppunsa. Oranssit revontuliatsaleat jätti rauhaan, mutta ihanaisimman eli valkoisen Northern Hi-Lightsin nuput söi.

    Mikä hurmaava suvi sinulla onkaan tiedoss, kun on kasvihuone. Sinisarja on hyvin arvostettu kartanoiden upea kasvi, jota on pidetty teraseilla jättiruukuissa, joita on sitten joillain oudoilla tavoilla kuljetettu talveksi Talvipuutarhojen suojiin.

    Meillä on nyt menossa kokeilu sen herkän ja upea Leonard Messel-magnolian kanssa. Jos onnistun, se on huippua, sillä siitä on saatu tuloksia Suomessa tähän mennessä vasta ihan Etelä-Suomessa. Laukaassa kheitellään kuulemma jotain kesätvä ja suurikukkaista magnoliaa...

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huimaa rahanmenoa se ainakin on!!! Helmiorapihjala, se on yksi kasvi josta minäkin haaveilen, mutta en kyllä tiedä ollenkaan, mihin sen sijoittaisin, mutta...kaikki aikanaan... :D
      Atsalea on ensimmäiseni, jää nähtäväksi, onko meidän pihan kasvi, mutta toivon että on!

      Kaksihan noita kasvihuoneita on ja molemmat joka kesä täynnä kasvatettavaa, ja syötävää!
      Sinisarjan olen hankkinut erään puutarhan loppuun myynnistä ja viime kesänä pettymys oli suuri, kun se ei kukkinut ollenkaan, nyt sitten kukkasia puskee enemmän kuin koskaan ja aivan LIIAN AIKAISIN! Blääh! :(

      Oi, minä todella toivon, että edes tuo pensasmagnolia viihtyy meillä, ehkä niitä jalostetaan niin että joskus saadaan joku toinenkin lajike, mutta näin vähästä tulisin jo aika onnelliseksi :D Toivottavasti Laukaassa onnistutaan kehittelyssä!

      <3

      Poista
    2. Palaan tänne vielä, sillä sinä ymmärrät, miten kevät vie puutarhahullua;) Siis Laukaassa on jo kehitwetty hyvin kestävä magnolialajike, mutta koska meille tulee Hesari Keksisuomalaisen sijasta, en ole nähnyt sen kukkia, mutta kuulin, että on näyttävä. Sen nimi on epämyyvä eli Vanha rouva, mutta sieltä on kai tulossa muutakin;) En tiedä, milloin saavat nuo kestävät, mutta komeat myyntiin. Nyt kun huseeraan siellä facebookin Piha- ja puutarharyhmässä, kohtasin henkilön, joka kasvattaa meenstyksellä upeaa punakukkaista magnoliaa, jonka nimen voin laittaa tänne sitten kun sen löydän. Hän on minuakin kuumempi magnolia hullu eli on liittynyt yhdistykseen, joka keskittyy vain tuon yhden lajikkeen ympärille;)!!!

      Kaksi kasvihuonetta ja minulla ei yhtäkään. Olisi kiva juttu, mutta 'yhtä en mä vain saa...'

      Nyt jännitän hirveästi: On luvattu hallaa tälle viikolle Hesarissa, Olen ihan slaagissa, sillä...kuulet tämän ekana: Messelissä on nuput! Viime vuonna tuli vain lehtiä. Nyt kaivan hallaharsot taas esille...Miten ihmeessä olen saanut I-vyöhykkeen magnolian pärjäämään täällä IV-vyöhykkeellä ilman mitään konsteja. Ihan kuin olisin nähnyt unta...

      Mahtavaa, että olet nyt hortonomi...monestakin syystä! Haen sulle nyt sen yhden magnolian nimen...

      Poista
    3. En saanut sitä Outin facelinkkiä tänne, mutta tätä hän menestyksellä Suomessa kasvattaa: https://www.google.fi/search?q=MAGNOLIA+GENIE&espv=2&biw=1280&bih=877&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oq5PVfjOOoKtswG5loDYAg&ved=0CB0QsAQ Hirveä määrä häkkyrää, ja jos ei aukea tuolla laita googleen vain sanat magnolia Genie

      Poista
    4. Kevät vie ja hulluus kasvaa, näinhän se on ;-P Olisitpa nähnyt kun tänään tulin töistä kotiin, autolastillinen taas kotiin tuomisia! Mutta asiaa, kiitos vaan Leena kun hortonomin tittelin annoit, kyllä niihin papereihin olis vielä melkein neljä vuotta matkaa, ihan perusopinnot nyt alkaa olla takana :D Ja siihen se nyt saa jäädä!

      Magnoliahan on aivan upea, siis tuo genie, oi että jos sellaisen saisin! Jatketaan haaveilua! ehkä jonakin päivänä:D
      Ja oi ihanuus, toivottavasti ei halla ole vienyt messelin nuppusia ja pääset nauttimaan sen kukinnasta tänä keväänä!!!
      Harsojen kanssa sitä saa näin keväisin olla valmiina, mutta kyllähän se on aika kannattavaa, senhän me jo tiedämmekin :D Oletko Leena ihan omalla nimellä siellä face-ryhmässä, minä nimittäin olen myös, tosin en juurikaan ole ehtinyt kommentoida :)

      Poista
  23. Nuo kohopenkit vaikuttavat niin houkuttelevilta =) Meillä pitäisi aloittaa samaiset projektit noiden kohopenkkien ja siementen kanssa. Vai, että puutarhamyymälässä - sehän on parhautta se =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohopenkit oli paras ratkaisu minusta meidän pihaan ja tänä kesänä on tarkoitus rakentaa vielä pari-kolme uutta laatikkoa. Suosittelen, on helpompaa rikkaruohojen kanssa! Todellakin paras työpaikka tällaiselle hörhölle ;-P

      Poista
  24. Jos olisin itse töissä puutarhamyymälässä, olisi kaikkien kasvien vastustaminen kyllä jo liian vaikeaa. Ei mikään ihme, jos teille muuttaa muutamia suloisuuksia. Mahtavan paljon nyt jo kasvihuoneessa asukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuun se todellakin on vaikeaa vastustaa kaikkea ihanaa, mutta kun niitä päivät pyörittelee, siinä ehtii miettiä asiaa useampaan kertaan ja ehkä...ainakin toivon...tulee tehtyä lopulta niitä oikeita ostoksia sinne omaan puutarhaan! :D
      Mutta lipsahduksilta ei voi välttyä ja toisaalta haittaakos se, siis oikeesti ;-P
      Taimikasvatus ei ole mennyt oikein putkeen tänä keväänä, en ole jaksanut olla skarppina :(

      Poista
  25. ♥vau, onpa siellä ihanasti kaikkea!

    VastaaPoista
  26. Kevät ja kostean mullan tuoksu. Kaikki aluillaan. Kesää tekemässä.
    Ihania puutarhatunnelmia <3

    Mukavaa alkavaa viikkoa Tuitiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesää kovasti tehdään, saatais vain nuo kelitkin kohdalleen :D
      Kiitos Pirjo!

      Poista
  27. Mahtava Agapanthus kukassaan ja kaunis neilikka!
    Ja gladiolukset jo pitkiä!
    Lempeitä toukokuun uusia tuulia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti hiukkasen tuo viileä kasvihuone hillitsee kukkien aukeamista, että saan nauttia sen kauniista kukinnasta myös ulkosalla! Gladiolukset on varmaan jotain pika-sipuleita, viikossa hurahtivat noin pitkiksi :D
      Kiitos Susanna, lempeä tuuli olis tarpeen <3

      Poista
  28. Oh tuota upeaa kissaasi:) Hieno paikka pienten taimien kasvaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, Sissy kiittää ja tietää todellakin olevansa upea :D
      Kasvari on ihan huippu ja mikä helpotus saada taimet sisätiloista sinne 'melkein ulos' vahvistumaan :)

      Poista
  29. Hienostihan teiltä on jo lumet sulaneet, jee! ja on kyllä makee kasvari, siellä kelpaa nyt kasvatella :) Ihania kasvihankintojakin olet jo tehnyt. Minäkin haluaisin vielä jonkin atsalean ja pensasmangolia kuulostaa varsin hurmaavalta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden päivän sade teki tehtävänsä ja antoi lumelle lähtöpassit! Kiitos sateelle siitä :D
      Kyllä oli helpotus, kun sai taimet pois sisältä ja pääsevät nyt vahvistumaan, kun ei ilma ole niin lämmintä ja kuivaa!
      Tuo pensasmagnolia oli sellainen must have-hankinta, ainoa mahdollisuus meidän korkeudella edes jotakin upeaa magnolia sukua :D toinen asia sitten onkin selviääkö se loppujen lopuksi, mutta yritettävä on!

      Poista
  30. Hahaa, arvasin koiran päässeen karvoistasn! Meidän pihalla on Rasavilin villahousukarvoja ihan riittämiin pikkulintujen pesätarpeiksi. Se on melkoista pöllyytystä tuo kesäturkin vaihtuminen.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nella reppana nyt on vähän korvat lurpollaan, mutta onhan se helpotus kun ilma kiertää nahkaan asti, eikä pääse ihottumia tulemaan ihon hautumisen takia, kun ilmat tästä kuitenkin kohta lämpenee, oli nimittäin tosi paksu takkukerros koko mahan alueella, kurjat kevätkelit sen tekivät, märkää ja kylmää vuorotellen :D
      Kiitos!

      Poista
  31. Oletpa ahkera ja taidokas. Minä en ymmärrä puutarha/taimi/kukka-jutuista mitään, mutta mutta... ostin tänään auringonkukan siemeniä, katsotaan kuinka käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kiitos Sanna! Olenkin jo tuolla aiemmin kommentoinut, ettei tuo taimien kasvatus nyt mennyt oikein niinkuin olis voinut mennä, olen laiminlyönyt kasvatuksiani ja se näkyy taimien kurjana vointina, mutta toivon että ne jaksavat vahvistua tuolla kasvarissa ja saan edes jonkinlaista satoa tänäkin kesänä :D
      Siitä se lähtee, siemeniä vaan istuttamaan. Auringonkukat ovat ihania <3

      Poista
  32. Voi että, ollapa keväällä töissä puutarhakaupassa, aika paratiisi! Parasta puutarhasta-blogistani löytyy sinulle pieni haaste vastattavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerttuli, se on vallan mainio työpaikka meille puutarhahöperöille :DDD
      Minäpäs käyn kurkkimassa, mitä sinä olet keksinyt minun pään menoksi!

      Poista
  33. Ihania taimi ja kasvatus kuvia...osaisinpa minäkin kasvattaa jotakin :) Pihalle pitäisi kesäkukkia miettiä ja josko jotakin pensaitakin istuttelisi :) Leppoisaa sunnuntai iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Osaat sinä, siementä ja sipulia vaan multaan ja johan alkaa tapahtua :D
      Malvat ovat varmoja ja kukkivat todella ihanasti ja pitkään, pensaita on vaikka mitä ihanuuksia, kukkivia ja ei kukkivia, yleensä tulee valinnan vaikeus :DDD
      Kiitos <3

      Poista
  34. Voi ihanuutta olet saanut taimet jo kasvihuoneeseen, ja lämmitysjututkin on hallinnassa :) Onnea kasvihuoneen uusille asukeille!Ihana Sissy-kisu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sain ja olen enemmän kuin tyytyväinen, sisällä talossa on huomattavasti helpompi liikkua, kun ei potit ja purnukat ole enää tiellä! Kiitos Tuulikki! Sissykin kiittää <3

      Poista
  35. Wau mitä ahkerointia, ihana lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Ahkeroinnista en tiedä, mutta tämä on sitä mitä haluaa tehdä ja sitähän sitä sitten tekee, kun vähänkin aikaa on!

      Poista
  36. Ihanalta näyttää:)
    Lämmitys on meidänkin äidin kasvihuoneessa, se on varmasti tosi tarpeellinen täällä Suomen välillä arvaamattomassa säässä.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne!
      Lämmityksen hankkiminen oli kyllä hyvä juttu, helpottaa sisällä taimien pyöritystä, kun siihen meinaa jo tuskastua :)
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  37. Siellä on jo täysi meno puutarhassa, hienoa!

    VastaaPoista
  38. Liisan kotona4.5.2015 klo 18.53

    Voi että sinulla on jo taimet isoja :) Mulla vasta mukuloita ja ruusuja kasvarissa harson alla. Pikkuhiljaa siellä näyttä elämää :) Kyllä linnut tykkää tuosta pesämateriaalista. Terkuin Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa, kun oikeestaan ei ole, taimien kasvatus on mennyt tänä keväänä tosi pieleen, en tiedä missä vika, osa vaan vähän jurottaa! Mut sit taas toiset kasvaa jo liikaakin, ja kukkivat etuajassa, ei nyt satu ihan kohilleen ;-P
      Mut ihanaa touhuamista silti ja uus kevät vuoden päästä, katsotaan mikä on lopputulos :D

      Poista
  39. No, kevättä täytyy auttaa vaikka sitten lämmittimen kanssa! Minäkin olen vienyt koiran karvoja linnuille. Hyvin ovat kelvanneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin täytyy!
      Mut nyt jo muutama mukava päivä, vaikka tuo tuuli ei ota laantuakseen! Kivaa touhuilua jo ihan pihalla, kun aikaa jää :D
      Karvat on kyllä kelvanneet, kiva juttu!!!

      Poista
  40. Upea katti tuo Sissy. Mikä turkki. Tosi fantastinen otus. Meillä on 8 kattia tällä hetkellä, mutta.... odotettavissa pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sissy kiittää! Voi mahoton mikä määrä kisuja teillä, on siinä menoa ja meininkiä, ja lisää tulossa, ihanaa!

      Poista
  41. Hyvä, että joku muukin hamstraa multasäkkejä. Minäkin olen hakenut jo kahteen otteeseen kymmenen säkin kuorman :) Paljon olet saanut aikaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niitä on tuon kuvan ottamisen jälkeen ilmestynyt meillekin vielä lisää, mut lämpöpenkkiin menee monta säkkiä ja jos uutta kukkapenkkiä perustais ja ...no tiedäthän sinä ;-P Kiitos :D

      Poista
  42. Kyllä on ihana tuo teidän Sissy <3 Onnea suoritetusta tentistä ja iloa kasvihuoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marianna kiitos, niinhän se Sissy on aivan ihana! Kiitos, sain tulokset ja 3- :sen olin saanut, eli jotain pientä väärin, kun arvostelu asteikko on 1-3 :D

      Poista
  43. Ihana työpaikka sinulla!
    Kasvihuone pursuilee mukavasti.
    Kunnon multaa sinulla noissa penkeissä - ei mitään peltomultaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, todellakin on ihana paras työpaikka!
      Täyteenhän tuo kasvihuone meinasi jo tulla, mutta kun kelit sallii kukkaset laitetaan ulos ja osa kasveista menee toiseen kasvihuoneeseen, kyllä sinne ainakin hetkeksi tulee vielä tilaa :D
      Multaa olen ostanut ihan kuorma-auton lavallisen muutama vuosi sitten ja se oli hyvä ostos :D

      Poista
  44. Kevättouhut näyttävät etenevän vauhdikkaasti! Hyvältä näyttää! Nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vauhti on hidas, mutta toivottavasti nousemaan päin, kelejä odotellessa :)

      Poista
  45. Ihana tuo punainen neilikka. Minulla tuo isolehtinen muraatti talvehti monta vuotta perennapenkissä lumen suojassa, joten saatat onnistua sen talvetuksessa, jos laitat sen syksyllä maahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Murattia on talvetettu myös ihan sisätiloissa, viileässä huoneessa, ja kyllä ajattelin sitä itsekin kokeilla, ulkona nimittäin, tai ehkä sisällä...saa nyt nähdä :) !

      Poista
  46. Voi, miten keväisiä kuvia =) Nyt vasta tajusin mitä meidän metsässä on säännöllisesti lenkkipolulla, kun sielläkin näkyy vähän väli tuollaista hahtuvaa... Kenties joku siistii siellä lemmikkiään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kevättä on rinnassa! :D
      Aika hyvä konsti, aina lenkkeillessä ottaa ja harjata koirulia, ei tule sitten kotona sitä karvaa sisälle ja luonnosta ne menee hyötykäyttöön!

      Poista