Sivut

29.7.2016

Kesää vielä jäljellä?


Tänään sataa näköjään vettä...

no josko vihdoinkin istuisin tähän koneelle ja laittaisin muutaman kuvan, 
sillä pihalla on taas kesän mittaan tapahtunut sitä sun tätä :D

Alkukesästä ensimmäinen homma oli saada vesi-aihe lopultakin valmiiksi. Eli vanha kukkamaa sai väistyä ja terassi laajentua, niin että kulmaan jäi tila vain altaalle, joka oli jo muutaman vuoden odottanut paikkaansa.

Ensin ajattelin että laitan ihan maahan perennoja suodatinkankaan läpi altaan ympärille, mutta sitten viime metreillä muutinkin mieleni ja laitoin vain pestyjä kiviä ja kävin puutarhalta kukkaset ruukuissa sinne tänne piristämään kokonaisuutta.

***************************

Eilen illalla sitten ensin istahdin tämän kesän ensimmäiseen ja ainoaan alesta hankkimaani esineeseen ja otin kännyn mukaan, näppäsin muutaman kuvan alkuun ihan istuen ja lähdin sitten puutarha kierrokselle. Aurinko oli juuri laskemassa isojen kuusten taakse, mutta valoa oli vielä sen verran että sain kuvattua alla olevan kuvakimaran.


Pergolasta kasvimaalle päin!

Pergolasta saunalle, taloon ja uuteen isoon kukkapenkkiin päin!

Kukkapenkki saunalta päin kuvattuna, takana näkyy leikkimökki, kasvihuoneet, pergola, kanojen valtakunta (räkättiverkot viritelty häkin päälle, suojaamaan harakoilta ja haukoilta) ja lato!

Kehäkukkia <3


Liljat ja sininen ruusu ( Rhapsody in Blue), josta kukat jo lakastuneet.

Daalioiden mukulat menivät talvisäilössä sekaisin ja minä sitten keväällä laittelin niitä ruukkuihin vähän niinku saman näköiset ja kokoiset samaan ja tulos oli sitten ihastuttava; samassa ruukussa keltaista, kirjavaa ja vaaleanpunaista kukkaa!

Ruusuja!

Lisää ruusuja!

Tämän vuoden tillikasvusto on komea, mutta vain kukkia tuppaa tekemään, ei juurikaan lehtiä.


Mies sai syntymäpäivälahjaksi paljun ja nyt on rakenteilla saunan terassiin laajennus, että pääsee suoraan terassilta paljuun, ei tarvitse nurmikolta sinne loikkia.

No tässä vielä loppuun kuva siitä minun ale-hankinnasta ;D

Haaveilin jo viime kesänä roikkuvaa keinua / tuolia pergolaan ja nyt sitten löytyi sopivan mallinen. Väri olisi saanut olla harmaa tai musta, mutta ainoastaan valkoisena sai juuri tätä mallia...no pikkuvikoja...erittäin mukava siinä on istua ja suunnitella vaikka uutta puutarha projektia :DDD



Tuija